vrijdag 16 september 2022

Kortjes


Prik.
- Ik ben eergisteren mijn vierde prik gaan halen zonder daar veel over te piekeren. Misschien is zo'n prik een voordeel, misschien een nadeel, maar teveel piekeren is zeker een nadeel.
- De vriendelijke meneer die de prik zette, vroeg mij of ik covid had gehad. Nee, zei ik, niet dat ik weet. ‘Dan zie je dat de prik werkt,’ antwoordde de meneer. Werkt … werkt … Mijn vrouw, mijn zoon en mijn twee ouders hebben allemaal, ondanks drie prikken, wél covid gehad.
- Onze vroegere huisarts had een standaardzin bij het voorschrijven van medicijnen. ‘Als het werkt, heeft het bijwerkingen.’ Ik kan een vijftal korte muziekfragmenten uit het hoofd spelen. Sinds mijn vierde vaccin bots ik bij elk van die stukjes op een of meerdere hiaten.

Discussiëren op FB.
Aan mijn stukje van gisteren over discussiëren op Facebook heb ik een voetnoot toegevoegd. Die gaat als volgt: ‘Ik probeer in Facebook-discussies zoveel mogelijk binnen de terminologie en het referentiekader van mijn opponent te blijven. Dat is niet alleen een kwestie van welwillendheid, maar ook een poging om niet in elke discussie het hele wereldbeeld erbij te betrekken.’

Mainstream media.
Mijn FB-vriend Petrus en ik bakkeleien soms over de linkse bias in de pers. Ik zie die wel, en Petrus niet. Ik ben eerder rechts en Petrus eerder links. Dat is niet toevallig, denk ik dan, want een wind die van links komt, merk je als linkse fietser niet. Je voelt alleen een nauwelijks merkbaar duwtje in de rug. Maar ik durf dat allemaal niet neer te schrijven. Petrus vraagt dan of ik voorbeelden heb van linkse bias. Mja, maar ik durf ze niet aan te halen omdat ze elk op zich te zwak te zijn om in een discussie met een andersdenkende aan te voeren. Ook weet ik dat tien, honderd of duizend voorbeelden geen goed argument zijn. Petrus haalt ook nog aan dat alternatieve rechtse media als ’t Scheldt nog veel meer bias vertonen. Ik ken ’t Scheldt niet, maar zou Petrus beseffen dat dat op zijn beurt ook geen goed argument is? 

Vlaamse regering.
Ik volg de politiek niet op de voet en al zeker niet in zulke technische dossiers als de energieprijzen. Ik weet dan ook niet of de Europese, de federale of de Vlaamse regering de kwestie goed of slecht aanpakken. Maar iedere keer dat Mijlemans in Het Nieuwsblad uithaalt naar de Vlaamse regering, stijgt mijn sympathie voor Jambon.

Design.
Onze koffiezetmachine was na twee jaar kapot en we kregen dankzij ons garantiebewijs een nieuwe, van hetzelfde merk. De nieuwe vind ik mooier. Elk nieuw huishoudapparaat dat we kopen is mooier dan het vorige. Dat is altijd zo geweest. Hoe komt het dan dat de huishoudapparaten van 50 jaar geleden mooier zijn dan die van nu? Het doet denken aan een tekening van Escher waar men al dalend plots bovenaan staat.

Fietshelm.
Ik zal geloof ik nooit een fietshelm dragen. Ik heb het gevoel dat ik mij met zo’n helm daverend belachelijk zou maken. Daar weegt de kleine extra veiligheid die de helm meebrengt niet tegen op. Misschien later, als ik oud en bangelijk ben geworden. Toch komt er ook nu al wat beweging in mijn afkeer. De normale fietshelm neemt de vorm over van de rennershelm. Die vind ik vreselijk. Maar je ziet steeds meer fietshelmen die de vorm hebben van een skihelm. Ik vind die mooier, mijn zoon niet. Wie heeft er gelijk? Dat is een kwestie van smaak zul je zeggen. Misschien. Vandaag zag ik een reclame voor de mooie Cowboy design-fietsen. Als je deze week nog een Cowboy-fiets gaat testen, maak je kans een POC Corpora helmet
 te winnen. En welke vorm heeft die? Juist, die van een skihelm. Die mensen van Cowboy weten wat mooi is.


1 opmerking:

  1. Over de prik: Alain Grootaers heeft net een artikel gepubliceerd op Doorbraak over de oversterfte in 2020 en in 2021 in Europa. En het gebrek aan onderzoek daarnaar. Ik weet het, in voorname en bezadigde salons kan je maar beter niet zeggen dat je zo'n dingen leest. Maar het blijft interessant.

    BeantwoordenVerwijderen